Navigacija

Kontakt

Tel +381 63 86 97 226

Pon - pet: 9:00h - 17:00h

Subota: 9:00h - 15:00h

Empress tehnologija

Empress tehnologija

Empress tehnikom možemo vam ponuditi različite vrste visoko esteskih restauracija a to su pre svega krunice, veniri (keramičke fasete), inleji, onleji.

Porcelanske fasete ili veniri su tanke keramičke ljuspe debljine od 0.2 do 0,7 mm koje se trajno cementiraju na prednje površine zuba. Kao jedno od visokokvalitetnih esteskih rešenja ne zahtevanju veliko ukanjanje zubne supstance sto čini nihovu primenu veoma popularnom u današnje vreme. Savremena dentalna praksa je znatno proširila njihovu primenu pre svega zahvaljući stalnom unapređivanju keramičkih materjala i načina cementiranja zubnih faseta. A to se posebno odnosi i na mogućnost restauracije fasetama ne samo u frontalnoj regiji već i u bočnom segmetu.

Inleji ili keramičke plombe mogu biti izrađene i Empress tehnikom od presovane keramike. Presovanom keramikom dobijamo na čvrstoći i idividualnosti same nadoknade a to se pre svega odnosi na modelaciju i karakterizacju što doprinosi višoj esteskoj vrednosi izrađene zubne nadoknade. Ukoliko se nadoknađuje veća površina tj. onlej dobijamo na većoj čvrstini a to je 400 Mpa što u ovakvim slučajevima znači veću stabilnost i opstanak nadoknade u ustima pacijenta.

Krunice izrađene od Empress keramike imaju pre svega visoku estesku vrednost i prirodnost boje koja se dobija ovim materjalom. Glavna prednost u izradi nadoknada od press keramike je što se krunica cela ili delimično izrađuje od pune keramičke mase tehnikom presovanja bez upotrebe podloga (konstrukcija). Press tehnikom mogu se izraditi krunice u frontalnoj i bočnoj regiji do poslednjeg premolara.

Ukoliko vaša estetika nije zadovoljavajuća a postoji očuvana visina zagrizaja zubne fasete mogu biti pravo rešenje uz minmalno invazivnom metodom uklanjanja površine zuba može se promeniti: dužina i oblik zuba, korigovati visina zagrižaja i promeniti boja zuba.

Laboratorijska rešenja koja vam možemo ponuditi zasnivaju se na korišćenju poslednje generacije materijala i tehnološke izrade u empress tehnici renomiranog Švajcarskog proizvođača IVOCLAR -VIVADENT što garantuje naš visok nivo kvaliteta izrade.

Kvalitet i preciznost

U izradi koristimo isključivo sertifikovane materijale i blokove poznatih svetskih proizvođača: Vita Zahanfabrik, Ivoclar Vivadent AG, Zirkonzahan, Bego, Bredent, Heraeus.

Kontaktirajte nas